Adóigazolás iránti kérelem

2016-05-15 16:29:33

pályázathoz, hitelkérelemhez, végelszámoláshoz stb. szükséges igazolás kiadása a helyi adótartozásról.


Tisztelt Adózó!

Tájékoztatásul közöljük, hogy 2019. január 01. napjától a vállalkozók (egyéni és társas) csak elektronikus úton intézhetik ügyeiket.


Ügytípus megnevezése: Adóhatósági igazolás, hatósági bizonyítvány kiállításához kérelem.
Igénybe vehetik: vállalkozók/vállalkozások, egyéb szervezetek, intézmények és magánszemélyek.

Az ügy rövid leírása: Az adóhatóság hatáskörében eljárva, a nyilvántartásában szereplő adatok alapján, a kiállítás napján fennálló állapotnak megfelelő, az adózó által kért és a jogszabályban előírt adattartalommal, az adózó kérelmére az adózás rendjéről szóló (2018. január 01-jétől) hatályos) 2017. évi CL. törvény (Art.) 126. § (2) bekezdése értelmében, valamint a 465/2017. (XII.28.) Korm. rendelet az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 1. § (4) alapján az adóhatóság igazolást állít ki.


Az ügyintézés kezdeményezhető: Az adózó az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon kezdeményezheti hatósági bizonyítvány kiállítására vonatkozó igényét. Az ügy kérelemre indul, a kérelem benyújtható személyesen papír alapon, faxon vagy elektronikusan.

Ügyintézési határidő: Az adóhatósági igazolás kiállítására irányuló kérelmet a kérelem beérkezésétől számított 6 napon belül teljesíti.

Szükséges iratok: cégkivonat, vállalkozói igazolvány, meghatalmazás

Az ügyintézés díja: Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (Itv.) mellékletének XXI. cím 4. pontja alapján törvényben meghatározott adóhatósági igazolások kiállítása (2016. január 1. napjától) illetékmentes.


Ügyintéző: Fuit Zsuzsanna
Telefon: 06-88/230-003
E-mail: fuitzsuzsanna@gmail.comCsatolmányok
Adóhatósági igazolás kérelme(38.5 KByte)

Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge